آیا ارائه های پاورپوینت شما فاقد تأثیرگذاری هستند و مخاطبان شما را جذب نمیکنند؟ نگران نباشید چرا که شما تنها نیستید! در دنیایی که روز به روز دامنه توجه ها در حال کمتر شدن هستند، حفظ علاقه مخاطبان حقیقتی سخت است، مگر اینکه تعامل را در ارائه های پاورپوینت خود قرار دهید. اگر از تعامل استفاده نکنید ممکن است محتوا های ارزشمند شما در معرض خطر گم شدن قرار بگیرند. در همین راستا ما در این مقاله به تمامی سوالات شما نظیر پاورپوینت تعاملی چیست؟ چگونه یک پاورپوینت تعاملی بسازیم؟ و…پاسخ داده ایم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
پاورپوینت تعاملی (Interactive) چیست؟
ارائه های پاورپوینت تعاملی در واقع به سادگی ارائه های پاورپوینت معمولی هستند که برای انتقال اطلاعات به شیوه ای پویا تر و جذاب تر طراحی می گردند. به عبارت ساده تر، ارائه تعاملی ارائه ای با یک ساختار قابل هدایت با گروهی از منو ها یا دکمه های لینک دار هستند که با کمک آن میتوانید تعامل داشته باشید. به عنوان مثال، در یک ارائه تعاملی، شما این آزادی را دارید که وقتی در حال ارائه هستید، میتوانید روی برخی از محتواها کلیک کنید تا اتفاقی مانند ظاهر شدن یک کادر بازشو رخ دهد یا میتوانید به یک اسلاید خاص بروید. و یا تنها با یک کلیک یک ویدیو یا انیمیشن نمایش دهید. طراحی یک پاورپوینت تعاملی شاید در ظاهر ساده به نظر میرسد اما اگر توسط افراد متخصص و باتجربه طراحی نگردد نمی تواند مخاطب را به خود جذب نماید.
انواع پاورپوینت تعاملی
پاورپوینت تعاملی را می توان به طور کلی به دو نوع تقسیم کرد که با توجه به نیاز شما می توان آن ها را طراحی و سپس استفاده نمود.در ادامه به معرفی هر 2 نوع پاورپوینت تعاملی می پردازیم.
1. تعامل با محتوای اسلاید
در نوع اول، پاورپوینت تعاملی از طریق تقویت محتوای اسلاید ها با عناصر تعاملی، طراحی می گردد. این عناصر تعاملی شامل: انتقال تصاوير متحرک، هایپرلینک ها، تجسم داده های تعاملی و حاشیه نویسی ها می باشند. برای افزایش تعامل اسلاید ها می توان از طریق افزودن حرکت به اشیاء ثابت، امکان ناوبری غیرخطی اسلایدها، و همچنین افزودن لمسی پویا به داده ها عمل کرد.
2. تعامل با مخاطب
در نوع دوم، پاورپوینت از طریق تعامل بین ارائه دهنده و مخاطب و با کمک ابزارهای افزودنی پاورپوینت مانند آزمون ها، ارزیابی ها، بارگذاری چند رسانه ای مشترک، بازی ها و نظرسنجی ها به صورت تعاملی ساخته می شود.
مزایای استفاده از پاورپوینت تعاملی چیست؟
طراحی پاورپوینت تعاملی علاوه بر اینکه تاثیر عمیقی بر نحوه دریافت ارائه شما توسط مخاطبان دارد، مزایای دیگری را نیز شامل می شود که ما در ادامه مطلب شما را با آن ها آشنا کرده ایم.
1. افزایش تعامل و انگیزه
ارائه های تعاملی به شما این امکان را می دهد که با مخاطبان خود صحبت کنید. تحقیقات نشان می دهد که با استفاده از پاورپوینت تعاملی، مخاطبان شما بلافاصله انگیزه ای برای درگیر ماندن و مشارکت دارند. یعنی یک ارائه تعاملی به شما امکان می دهد به صورت غیرخطی پیمایش کنید. می توانید از مخاطب بپرسید که در مورد چه چیزی می خواهند صحبت کنند همچنین گزینه های پیمایش به شما این امکان را می دهد تا مستقیما به محتوایی که جذابیت بیشتری برای مخاطب دارد، بروید.
درخواست مشارکت از مخاطبان به آنها کمک می کند تا کسانی که ممکن است توجهشان را از دست داده اند، بازگردانده و هماهنگ شوند. ارائه های تعاملی به شما این امکان می دهد تا فایل های صوتی و تصویری اضافه کنید. شما از طریق یک ارائه تعاملی، می توانید محتواهای عمیق تری را در هر بخش قرار دهید و درک بیشتری از آنچه می خواهید منتقل کنید، ایجاد نمایید.
2. تشویق به تیم سازی
تعاملی کردن یک ارائه شگفتی، لذت و سرگرمی را به دنبال دارد. طراحی یک پاورپوینت تعاملی اتصال و کار با هم را برای اعضای تیم آسان می کند. دور شدن از یک ارائه یکنواخت و معمولی خوشایند بسیاری از افراد می باشد. ارائه های تعاملی می تواند حاوی ویدئو، صدا، نظرسنجی و حتی بازی باشد. استفاده از پاورپوینت های تعاملی، ارائه را سرگرم کننده، تیم سازی را تشویق و نوآوری را تقویت می کند. در واقع نه تنها مخاطبان شما اطلاعات بیشتری از شما جذب و حفظ می نمایند، بلکه از انجام آن نیز لذت خواهند برد. پس می توان گفت انجام پاورپوینت تعاملی یک بازی برد-برد است.
3. آسان تر کردن یادگیری
از جمله رایج ترین مشکلات هنگام ارائه پاورپوینت، حواس پرتی مخاطبان می باشد. حتی قانعکننده ترین سخنرانان نیز تلاش می کنند تا یک گروه بزرگ را فقط با اسلایدها و تصاویر درگیر کند. هنگامی که شما فعالانه در یک تجربه جدید شرکت می کنید، به خاطر سپردن محتوای آن آسان تر خواهد بود. علاوه بر این، تعامل بهتر منجر به حفظ بهتر اطلاعات می شود. مهم نیست که چه نوع ارائه ای انجام می دهید، تعامل مفاهیم را از روی صفحه نمایش به زندگی واقعی می آورد.
4. ایجاد ارتباط شخصی با مخاطبان
افزودن عناصر تعاملی برای مخاطبان به یک ارائه باعث می شود که شما احساس تفکر و شخصی سازی بیشتری داشته باشد. ایجاد این ارتباط شخصی برای درگیر نگه داشتن مخاطبان و آگاه کردن آنها بسیار حیاتی و ضروری است. شما با افزودن عناصر تعاملی و ایجاد یک پاورپوینت تعاملی به مخاطبان اجازه میدهید تا سوال بپرسند و فعالانه شرکت کنند.
نکات کلیدی برای ساخت پاورپوینت تعاملی
پس از پاسخ به پرسش پاورپوینت تعاملی چیست؟ و بررسی مزایای استفاده از پاورپوینت تعاملی، حال به ارائه نکات مهمی می پردازیم که هنگام ساخت پاورپوینت تعاملی باید به آن ها توجه کنید.
1. اضافه کردن انیمیشن ها
ساده ترین و اولین راه برای تعاملی کردن ارائه های پاورپوینت افزودن انیمیشن به اسلاید ها می باشد. با این حال، بسیاری از افراد از انیمیشن های پاورپوینت به روش اشتباه استفاده می کنند. انیمیشن های پاورپوینت چیزی فراتر از نمایش دادن نقاط گلوله یا تصاویر در طول ارائه شما هستند.
به یاد داشته باشید، استفاده بیش از حد از انیمیشن ها در ارائه پاورپوینت تنها جذابیت و حرفه ای بودن اسلاید های شما را کاهش می دهد. نکته مهم استفاده خردمندانه و هدفمند از آنها می باشد. قبل از زدن سربرگ «انیمیشن» از خود بپرسید، «آیا این انیمیشن می تواند پیامی را که میخواهم به مخاطبانم منتقل کنم، تقویت کند؟»
میتوانید با ترکیب انیمیشن ها با محرک ها برای ایجاد پاپ آپ های تعاملی، کیفیت انیمیشن های پاورپوینت خود را یک درجه بالا ببرید. این پاپآپ ها روی کلیک هنگام ارائه نقشه یا زمانی که میخواهید جنبه های خاصی از یک شی یا موضوع را با جزئیات بیشتری بررسی کنید، ارزشمند هستند. همچنین میتوانید از این پنجره های بازشو به عنوان نشانگر برای آگاه کردن مخاطبان از عناصر هیجان انگیز در بخش های مختلف اسلاید استفاده نمایید.
برای ایجاد پاپآپ های روی کلیک در اسلاید های پاورپوینت، ابتدا شکل هایی را اضافه کنید که به دکمه های قابل کلیک یکی برای «باز کردن» و دیگری برای «بستن» پاپآپ، تبدیل میشوند. سپس، کادرهای حاوی متن با اطلاعات اضافی که می خواهید نشان دهید، و همچنین انیمیشن های ورودی و خروجی را اضافه نمایید و در آخر انیمیشن ها را با “محرک ها” ترکیب کنید تا فعال شوند.
2. اضافه کردن پاورپوینت مورف (PowerPoint Morph)
پاورپوینت مورف مانند زوم پاورپوینت به ارائه دهندگان این قدرت را می دهد تا ارائه هایشان ارتقا دهند. پاورپوینت مورف با شبیه سازی انتقال اشیا یا تکامل در اسلاید ها، لایه ای جدید از جذابیت را به اسلاید های شما اضافه می کند. در واقع عملکردی مشابه با انیمیشن ها دارد، اما تجربه بصری نرم تر و ارگانیک تری را بدون نیاز به مراحل تنظیم پیچیده تر ارائه میدهد و نتایج تولید شده آن، در مقایسه با انیمیشن های سنتی حرفه ای تر و زیباتر هستند. اگر به دنبال ارائه ای با ظاهر پیشرفته تر هستید، حتما انیمیشن مورف سه بعدی را در پاورپوینت خود امتحان کنید.
3. افزودن هایپرلینک ها مختلف به پاورپوینت
لینک ها مانند زوم پاورپوینت به ارائهکنندگان این امکان را میدهند تا منو های تعاملی و ساختارهای ناوبری ایجاد کنند و به مخاطبان اجازه میدهند بدون زحمت خاصی به اسلاید ها یا بخش های مختلفی بروند. با این حال، در حالی که زوم پاورپوینت بر ایجاد یک نمای کلی بصری و تعاملی از محتوا در یک ارائه واحد، متمرکز است، لینک ها این قابلیت را برای ارتباط با منابع خارجی، محتوای وب یا حتی فایل های پاورپوینت اضافی گسترش می دهند.
چگونه یک ارائه پاورپوینت تعاملی تاثیر گذار داشته باشیم؟
حال که به پرسش پاورپوینت تعاملی چیست پاسخ دادیم و با نکات ساخت آن نیز آشنا شدیم، نوبت به معرفی نکات کلیدی برای ارائه یک پاورپوینت تعاملی می رسد. از نکات زیر می توانید برای ارائه یک پاورپوینت تعاملی می توانید کمک بگیرید.
1. در حین انتظار، موزیک پخش کنید
اغلب چند دقیقه طول می کشد تا همه افراد برای ارائه شما حضور پیدا کنند. در حالی که منتظرید تا بقیه به شما ملحق شوند، میتوانید در پسزمینه موسیقی پخش کنید تا حال و هوا لازم را ایجاد نمایید.
2. از افراد استقبال کنید و موضوع را به درستی معرفی نمایید
هنگامی که همه به شما پیوستند، به گرمی از شرکت کنندگان خود استقبال کنید، از آنها برای پیوستن به شما تشکر نمایید و به همه بگویید که امروز در مورد چه چیزی صحبت خواهید کرد. حتی می توانید یک اسلاید دستور کار به ارائه خود اضافه کنید و از قبل کل جلسه را برای مخاطبان خود ترسیم نمایید. در ارائه های مجازی، هدایت و کنترل افراد از طریق گفتگو از اهمیت بیشتری برخوردار است.
3. نحوه تعامل افراد با خود را توضیح دهید
همیشه بررسی کنید که مخاطبان تمامی جنبه های فنی را درک کرده اند. در غیر این صورت، ممکن است ندانند چگونه با شما تعامل کنند. به آنها بگویید از چه ابزارهایی در حین ارائه استفاده می کنید و توضیح دهید که چگونه می توانند از آنها استفاده نمایند.
4. از همان ابتدا مخاطب را درگیر کنید
اکنون که برای مخاطبان خود روشن کرده اید که انتظار دارید که آنها به طور فعال در جلسه شرکت نمایند، زمان آن رسیده است که آن را به صورت آزمایشی اجرا کنید و از همان ابتدا با آنها گفتگو نمایید.
5. هر 5 تا 7 دقیقه یک بار مخاطبان خود را دوباره درگیر کنید
به مخاطبان خود انگیزه دهید که در طول ارائه با شما صحبت کنند، حتی اگر فقط به صورت غیرکلامی باشد. توصیه میکنیم هر 5 تا 7 دقیقه از نظرسنجی های زنده یا سایر اشکال تعامل استفاده کنید تا افراد را در یک مکالمه مشارکت دهید. می توانید چندین سوال نظرسنجی را از قبل برای مخاطبان خود آماده کنید و آنها را در سراسر سخنرانی خود پخش نمایید. اگر یک بخش در ارائه شما وجود دارد که پردازش آن برای مخاطبان دشوار است، در پایان از یک نظرسنجی رتبه بندی استفاده کنید و از مخاطبان خود بپرسید که چقدر خوب متوجه شده اند.
6. از نظرسنجی برای شروع بحث استفاده کنید
نظرسنجیهای زنده برای جمعآوری اطلاعات از مخاطبان شما بسیار ارزشمند هستند. شما می توانید از آن ورودی به طور موثر برای شروع یک بحث استفاده کنید.
7. اسلایدهای خود را ساده کنید
مطمئن شوید که اسلاید های شما از نظر بصری جذاب و در عین حال ساده هستند. به هیچ وجه کل متن سخنرانی خود را کپی پیست نکنید. فقط از یک ایده، یک جمله، یک موضوع یا یک عدد در هر اسلاید استفاده نمایید. در صورت لزوم، آنچه را که میگویید با یک تصویر یا یک نمودار پشتیبانی کنید. اگر قصد ارائه ویدیویی را دارید مطمئن شوید که واقعاً کوتاه است.
8. اعداد خسته کننده را به یک مسابقه تبدیل کنید
ارائه به روزرسانی های شرکت یا نتایج کسب وکار میتواند بسیار خستهکننده باشد، شما می توانید اعداد خود را در قالب یک مسابقه ارائه دهید. به عنوان مثال، قبل از اینکه عدد را فاش کنید، چیزی شبیه به این بگویید: “قبل از اینکه به اعداد نگاه کنیم، چرا شما بچه ها حدس نمی زنید که چقدر خوب بوده ایم؟” سپس یک نظرسنجی با چندین گزینه انجام دهید و منتظر بمانید تا شرکت کنندگان رای خود را اعلام نمایند. می توانید از این تکنیک در موارد متعدد استفاده کنید.
9. جلسات پرسش و پاسخ را اجرا کنید
همیشه فضایی را برای پرسش و پاسخ در نظر بگیرید. پاسخ دادن به سوالات مخاطبان یکی از مهمترین نکات تعامل است. شرکت کنندگان شما این فرصت را خواهند داشت که عمیق تر در موضوع سخنرانی شما غوطه ور شوند و در نهایت، چیزهای بیشتری از ارائه شما بیاموزند.
کلام پایانی
در این مقاله ما به سوال شما در خصوص پاورپوینت تعاملی چیست؟ پاسخ دادیم و سعی کردیم اطلاعات مفیدی در مورد انواع پاورپوینت تعاملی، مزیت ها و نحوه ایجاد آن در اختیار شما عزیزان بگذاریم. چنانچه فرصت کافی برای ساخت پاورپوینت تعاملی ندارید و یا اینکه از مهارت های لازم برای طراحی پاورپوینت برخوردار نیستید، میتوانید سفارش پاورپوینت خود را در مجموعه پاورپوینت باما ثبت نمایید. مشاوران ما سفارش شما را بررسی می نمایند و در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.
منابع
پرسش های متداول در رابطه با پاورپوینت تعاملی
اولین و ساده ترین راه برای تعاملی کردن ارائه های پاورپوینت افزودن انیمیشن و هایپر لینک به اسلاید ها می باشد.
از مهم ترین ویژگی های ساخت پاورپوینت تعاملی می توان به افزایش تعامل و انگیزه محاطبان، آسان تر کردن یادگیری و همینطور تشویق به تیم سازی اشاره کرد.
درخواست از مخاطبان برای مشارکت، به آنها کمک می کند تا کسانی که ممکن است توجهشان را از دست داده اند، مجددا هماهنگ شوند.
بله. شما با ثبت سفارش در مجموعه پاورپوینت باما میتوانید طراحی پاورپوینت تعاملی خود را به تیم ما بسپارید.
خیلی خفن بود. مرسی
ممنون دوست عزیز